Oorsprong van de Z – Koen Schobbers

Oorsprong van de Z

Levensveranderend

Besluit van ouders

14 juli 2007 – Het is een prachtige dag en Koen zit binnen met zijn ouders naar verschillende A4 pagina’s te staren. Zijn ouders bladeren langzaam door de pagina’s en lezen alles aandachtig. Ze moeten gedacht hebben wat er in hemelsnaam aan de hand is, hun zoon wordt een gecontracteerde professionele gamer? Ze besluiten het contract te ondertekenen op basis van één afspraak: ”Je schoolresultaten moeten hetzelfde blijven. Als de resultaten omlaag gaan, mag je niet spelen totdat je resultaten weer normaal zijn.’’ En zo begon het, de start van Koen zijn professionele esports carrière bij ‘Begrip Gaming’.

Stadium Team Championship

Opkomst van Koenzz

Het werd onverwacht een van de meest succesvolle jaren in zijn carrière. Met zijn team won hij elk online toernooi en domineerde de Trackmania scene. Het team had plezier tijdens het spelen en er werd veel met elkaar gepraat. Het waren niet alleen teamgenoten, het werden hele goede vrienden. Het team had dat jaar echter nog één doel: het winnen van het meest prestigieuze online teamtoernooi in Trackmania. Met meer dan 250 deelnemende teams, waaronder ’s werelds beste teams, was het zeker geen gemakkelijke taak.

Koen wist zich met Begrip Gaming te kwalificeren voor de finale die op 27 oktober 2008 om 20.30 uur werd gespeeld. Een paar minuten voordat de finale werd gespeeld had het team het idee om ‘Zz’ in alle ingame namen te gebruiken. De ingame naam van Koen veranderde hierdoor van ‘Koen’ naar ‘KoenZz’. De finale was een zeer spannende wedstrijd tegen het Noorse team ‘BadBoys’, maar Koen en zijn teamgenoten wisten twee van de drie banen te winnen en wonnen daardoor de finale met 2-1 in een best-of-3 scenario. Dit was de kers op de taart.

Oorsprong van de Z

Ter herinnering

Enkele van zijn teamgenoten stopten met hun esports carrière na het winnen van de finale omdat ze alles hebben bereikt wat ze wilden bereiken. De overige leden van het team, waaronder Koen, stapten over naar een nieuwe organisatie en bleven Trackmania nog vele jaren spelen. Ter nagedachtenis aan de spelers in dit team en het succesvolle jaar dat ze hadden, wat toevallig Koens eerste jaar als professionele gamer was, hield hij een van de twee ‘Zz’ in zijn naam. De ‘z’ zal hem altijd herinneren aan waar hij vandaan komt.